SHARE

Rossignol, unul dintre cei mai mari producători din lume de echipamente pentru sporturile de iarnă va cumpăra Felt Bicycles, producător de biciclete de curse și mountain bike, cu vânzări anuale de peste 60 de milioane de dolari, au anunțat astăzi reprezentanții celor două companii.

“Dacă le-am dubla (vânzările) în cinci ani, nu ar fi rău deloc”, a declarat pentru Reuters directorul executiv al grupului Rossignol, Bruno Cercley.

“Ciclismul este o extensie naturală pentru afacerile Rossignol, dar și complementară, de sezon”, a adăugat el.

Rossignol s-a extins în domeniul modei și, mai recent, în ciclism, pentru a-și reduce dependența de sporturile de iarnă. A cumpărat în 2015 producătorul francez de biciclete Time Sport International, care avea afaceri de 10 milioane de euro.

Cercley a declarat că speră ca Rossignol să-și tripleze veniturile generate din vânzările din ciclism, în următorii patru, cinci ani.

Rossignol va cumpăra o companie – Felt Bicycles – cunoscută în toată lumea pentru modele sale de biciclete de șosea și mountain bike, folosite de sportivi care au câștigat campionate mondiale și medalii olimpice.

Potrivit reprezentanților Rossignol, piața globală de biciclete valorează în prezent între 30 și 40 de miliarde de euro și crește cu 2-4% pe an.

Grupul Rossignol generează anual aproximativ 243 de milioane de euro anual din vânzările de echipamente pentru ski, în timp ce îmbrăcămintea contorizează doar 10%. Peste 75% din vânzările sale sunt din afara Franței, incluzând aici 31% vânzări generate în America de Nord.

Rossignol concurează cu branduri precum Fischer, Head, Amer Sports’ Atomic și Salomon și are o cotă de 24% din piața globală de echipamente pentru ski.

Printre brandurile Rossignol se regăsesc Dynastar, ghetele Lange și clăparii Look.

Ce se întâmplă cu brandul Felt

Brandul Felt va rămâne neschimbat, va fi continuată politica actuală, iar misiunea va rămâne aceeași, aceea de a construi cele mai bune biciclete din lume.

Bill Duehring va continua în calitate de CEO al Felt Bicycles, în timp ce fondatorul brandului, Jim Felt va conduce departamentul de Sports Marketing, pentru a dezvolta produse noi și inovative, alături de sportivi profesioniști consacrați.

Sediul Felt Bicycles va rămâne în Orange County, California, Statele Unite, iar sediul european în Germania, în Edewecht.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here